KONYA / ÇUMRA - Çumra Özkan Atik İlkokulu

Codeweek Haftası Kodlama Etkinlikleri Gerçekleştirildi.

CodeWeek Nedir?

AB Kod Haftası (Code Week), herkes için kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan bir  inisiyatifidir.

Neden Code Öğreniyoruz?

Kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair anlayışımızı genişletmemize, yeni fikirleri keşfetmemize, yenilikler için becerilerimizi ve yeteneklerimizi geliştirmemize yardımcı olur.

2020/13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda kurtuluş mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak üzere Cumhuriyetimizin 100. Yılı ülkemizin dört bir yanında ve yurt dışı temsilciliklerimizde büyük bir coşkuyla kutlanması kararına bağlı olarak Kod Haftası 2023 yılı temasının "Cumhuriyetimizin 100. Yılı" olarak belirlenmiştir. Okulumuzda da Codeweek Haftası ile ilgili etkinlikler uygulandı. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilermize teşekkür ederiz.

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, okulumuzda eğlenceli etkinliklerle kutlandı. Öğrenci ve öğretmenlerimiz birlikte neşeli bir pano hazırladılar. Öğrencilerimiz, kendi hayvan figürlü maskelerini tasarladılar. Ayrıca öğretmen ve   öğrencilerimiz okul bahçesinde hayvan dostlarını besleyip, ağaçlara kuş yemliği astılar. Sınıf etkinliklerimizde ise hayvan sevgisi ve onlarla kurduğumuz dostluklar üzerinde durarak sevimli dostlarımıza yazılmış şarkıları hep bir ağızdan söyledik. Bu anlamlı etkinliklerde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve katılan bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Sevgi en büyük koruyucudur. Hayvanları sevelim ve hem yaşam haklarını hem de yaşam alanlarını korumamız gerektiğini unutmayalım.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KARNE TÖRENİ YAPILDI.

Okulumuzda öğrenim gören anasınıfı ve ilkokul öğrecilerimize velilerimizin yoğun katılımı ile karne töreni gerçekleştirildi.

Tüm öğrencilerimize karnelerini hediyeleri ile birlikte verildi.

Çumra Özkan Atik İlkokulu ailesi olarak ilk mezunlarımızı da verdik.

Okul müdürümüzün anlamlı konuşması ile devam eden tören, belge alan öğrencilerimizin belgelerini alması ve dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyelerin verilmesi ile son buldu.

Hem tatil sevinci hem arkadaşlarına veda etmenin hüznü ile dönemi tamamlayan tüm öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Her türlü gayreti, sabrı ve donanımı ile emek veren öğretmenlerimize de teşekkür ederiz.

May

KONYA VE ÇUMRA GENÇLİK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARI OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ETKİNLİKLER DÜZENLEDİ.

Konya İl Gençlik Merkezi ve Çumra İlçe Gençlik Merkezi çalışanları okulumuz öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenledi. Keyifli ve öğreticiliği yüksek etkinliklerle öğrencilerimiz doyasıya eğlendiler. Bu eğlenceli etkinlikler için Konya İl Gençlik Merkezi ve Çumra İlçe Gençlik Merkezi çalışanlarına okulumuz adına çok teşekkür ederiz.

May

"OKULLARIMIZ ÇİÇEK AÇIYOR" projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilerimiz okulumuz uygulama sahasına çilek dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

May

TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI OKULUMUZDA KUTLANDI.

Trafik kazalarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Mayıs ayının ilk haftası "Trafik ve İlk Yardım Haftası" olarak kabul edilmiştir. Bu hafta süresince; trafik kazalarının önlenmesi için trafik kurallarına uymanın ve ilk yardımın önemi vurgulanmaktadır.

Okulumuz 2/A sınıfı öğrencileri "Trafik ve İlk Yardım Haftası" na yönelik örnek bir olayı oyunlaştırma (role-play) öğretim tekniği ile ilk yardım farkındalık çalışmalarının etkin bir şekilde uygulayarak ilk yardım bilinci oluşturulmasına katkı sağladılar.

Trafik kazalarının, kurallara uyulduğu takdirde önlenebilir olduğunu ve doğru ilkyardım uygulamaları ile hayat kurtarıldığını unutmamalıyız.

Uyulan her kural bizi hayata bağlar.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Okulumuzda Coşku İçerisinde Kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen,öğrenci  ve velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

"OKUMADAN GEÇİRİLMİŞ BİR GÜN , YİTİRİLMİŞ BİR GÜNDÜR."

27 Mart - 2 Nisan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz İlçe Halk Kütüphanemize gezi düzenlendiler. Öğrencilerimiz bu gezimizde kütüphane ortamını görerek nasıl davranılması gerektiğini öğrendiler.Kütüphanede bulunan kitapları inceleme ve araştırma fırsatı bulan değerli öğrencilerimiz burada okuma saati gerçekleştirdiler.

Bugüne farklı bir anlam katan, etkinliğimizde bizlere kapılarını açan, yardımlarını esirgemeyen ÇUMRA İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ görevlilerine okulumuz adına çok teşekkür ederiz.

"KÜTÜPHANE ZAMANA AÇILAN BİR KAPIDIR"

ÖNCELİĞİMİZ MATEMATİK PROJESİ ETKİNLİKLERİMİZ

Konya Valiliği  himayelerinde Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Bizim Okulumuz (Okul Merkezli Gelişim Projesi) kapsamında yer alan   "Önceliğimiz Matematik" Projesi çerçevesinde okulumuzda "Matematik Etkinlikleri" düzenlendi. Okulumuz Matematik elçilerinin destek sağladığı bu projede Matematik Sokağı, Matematik Spor Atölyesi, Matematik Müzik Atölyesi adlı faaliyetler gerçekleştirildi.

Mrt

Yaklaşık 300.000 kahraman askerimizin şehit olduğu, Türk'ün gücünü tarihe altın harflerle yazdıran Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümünü büyük bir onur, övünç ve heyecanla okulumuzda hazırlanan törenle kutladık. Bu güzel programda emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve aziz silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Programı

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

8 Mart Dünya Kadınlar günü okulumuzda da farklı etkinliklerle kutlandı.

Mrt

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ OKULUMUZDA UYGULANMAYA DEVAM EDİYOR.

Şbt

OKULUMUZ VELİLERİNE YÖNELİK "AFET SONRASI DESTEK EĞİTİM ÇALIŞMASI" KAPSAMINDA VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.